fbpx

טיפים להורדת רמות כאב – חלק 1

אחרי שלמדנו והבנו מהו כאב כרוני, אנחנו יכולים להסיק מכך שבדומה לכאב אקוטי (ההתקפי), לכאב הכרוני יש רמות שונות של כאב. מכאן, אספנו לכם את הטיפים הטובים ביותר בכדי להוריד את רמות בכאב הכרוני.

1. נלמד נשימות עמוקות או מדיטציה כדי לעזור לגוף להירגע:

 נשימות עמוקות ומדיטציה הן טכניקות שעוזרות לגוף להירגע, מה שעשוי להקל על הכאב שלנו. מתח ולחץ "מחלחלים " מהשרירים החוצה, כשהם מקבלים הודעה שקטה להירגע.

  • מדיטציה: למרות שישנן דרכים רבות לעשות/לתרגל מדיטציה, הכוח המרגיע של החזרה נמצא בליבה של סוגים מסוימים של מדיטציה. התמקדות בנשימה, התעלמות ממחשבות וחזרה על מילה או ביטוי (מה שנקרא-מנטרה) גורמת לגוף להירגע. מדיטציה ניתן ללמוד בעצמינו און ליין או לקחת שיעור.
  • נשימה עמוקה: היא גם טכניקת הרפיה. מצאו מיקום שקט, תנוחת גוף נוחה ותנסו לחסום מחשבות מסיחות דעת. לאחר מכן, דמיינו נקודה ממש מתחת לפופיק. נשמו לתוך המקום הזה, מלאו את הבטן באוויר. תנו לאוויר למלא אותכם מהבטן ומעלה, ואז שחרר אותו החוצה, כאילו אתם בלון שמתרוקן.

2. נפחית את ה לחץ בחיינו. מתח מגביר כאב כרוני:

תחושות שליליות כמו דיכאון, חרדה, מתח וכעס עלולות להגביר את רגישות הגוף לכאב. על ידי למידה של טכניקות לניהול תחושת המתח, אנחנו עשויים להרגיש הקלה ברמות הכאב כרוני.

מספר טכניקות יכולות לעזור להפחית מתח ולקדם הרפיה:

  • האזנה למוזיקה מרגיעה יכולה להרים את מצב הרוח שלנו ולהפוך את החיים עם כאב כרוני לנסבל יותר. יש אפילו סדרות שלמות של מוסיקה ברחבי הרשת שעוצבו ותוכננו במיוחד למטרה זו! אז שווה לעשות חיפוש.
  • הרפיית דמיון נפשי (נקראת גם דמיון מודרך) היא צורה של בריחה נפשית שיכולה לעזור לנו להרגיש שלווה. זה כרוך ביצירת תמונות מרגיעות ושלווה בראש שלך.
  • הרפיית שרירים מתקדמת היא טכניקה נוספת שמקדמת הרפיה.

3. הגבירו את הקלה על כאבים כרוניים עם האנדורפינים הטבעיים מפעילות גופנית:

זה נכון שכשאומרים לנו את המילים "פעילות גופנית", כל הגוף מעלה כאבים לרוב רק מעצם המחשבה.

יחד עם זאת, בואו נבין רגע את ההיגיון מאחורי זה: אנדורפינים הם כימיקלים במוח שעוזרים לשפר את מצב הרוח שלנו תוך חסימת אותות כאב.

 לפעילות גופנית השפעה נוספת להפחתת כאב:

  • היא מחזקת את השרירים
  • עוזרת למנוע פציעה חוזרת וכאב נוסף
  • בנוסף, פעילות גופנית יכולה לעזור לשמור על המשקל שלנו, להפחית את הסיכון למחלות לב ולשלוט ברמות הסוכר בדם (סופר חשוב במיוחד למטופלי סוכרת.  ובגלל החשיבות הרבה של הנושא, אנחנו כן ממליצים להתייעץ עם רופא בנוגע ליכולות הפיזיות שלכם.

הצעד הלגיטימי, זה בעצם לבקש מהרופא שלכם להמליץ על שגרת פעילות גופנית שמתאימה לכם לפי המצב הבריאותי שלכם (אם יש לכם מצבים בריאותיים מסוימים, כמו נוירופתיה סוכרתית /פריצות דיסק/מחלות נוספות שדורשות ייעוץ, תצטרכו להיות זהירים לגבי סוגי הפעילויות ; ופה הרופא שלכם יכול לייעץ לכם לגבי הפעילויות הגופניות הטובו ת ביותר עבורכם).

4. נצמצם את צריכת ה אלכוהול שלנו, שעלול להחמיר את בעיות השינה :

כאב מקשה על השינה, ואלכוהול יכול להחמיר את בעיות השינה. אם אנחנו חיים עם כאב כרוני, שתייה מופחתת עד רמת הוצאת האלכוהול מחיינו, יכולה לשפר את איכות החיים שלנו.

5. נצטרף לקבוצת תמיכה. נפגוש א.נשים אחרים שחיים עם כאב כרוני:

כשאנחנו נמצאים עם אנשים שיש להם כאב כרוני ומבינים מה עובר עלינו, אנחנו נ רגיש פחות לבד. פה אנחנו גם נרוויח מהחוכמה והניסיון שלהם בהתמודדות עם הכאב. כמו כן, נשקול להיפגש עם איש מקצוע בתחום בריאות הנפש.

כל אחד יכול לפתח דיכאון אם הוא חי עם כאב כרוני. קבלת ייעוץ יכולה לעזור לנו ללמוד להתמודד טוב יותר ולעזור לנו להימנע ממחשבות שליליות שמחמירות את הכאב – כך שתהיה לנו גישה בריאה יותר. בקשת עזרה היא סימן לחוזק, לא לחולשה.

אהבתם? שתפו

עוד באותו הנושא

מאגר מידע מקצועי
העמותה למתמודדי כאב בישראל

חקר הקשר המורכב בין טראומה נפשית, כאב כרוני ותסמינים פסיכוסומטיים ופירוק המורכבות:

האם אי פעם חווית את הכאבים והכאבים המתמשכים שנראים כמתנגדים להסבר? או שמצאת את עצמך מתמודדת עם אי נוחות בגופך ללא סיבה פיזית ברורה? זה

להמשך קריאה>
מידע על כאב
העמותה למתמודדי כאב בישראל

כאב – מה זה?

הרבה מאיתנו חיים עם כאב כזה או אחר לאורך שנים, אנחנו לרוב יודעים מה אנחנו צריכים לעשות בכדי לטפל בו, ולפעמים פחות. עם זאת מתי לאחרונה עצרנו רגע בכדי להבין מה זה בעצם כאב?

להמשך קריאה>
פרמקולוגיה
העמותה למתמודדי כאב בישראל

משככי כאבים ללא מרשם

בואו נדבר קצת על התרופות שאנחנו לוקחים לפעמים ״על הדרך״ אקמול, אדוויל, נורופן, אופטלגין.
מה ההבדל, מה הקבוצות? מה לגבי השמועות שיש? בואו נעשה סדר.

להמשך קריאה>

תפריט נגישות